Terasa – popolna le z nadstreškom.

Terasa je zagotovo ena največjih dodanih vrednosti pri hiši. V toplih in sončnih dneh lahko na njej, skupaj z družino in prijatelji, ali pa sami in v tišini, preživljamo prosti čas. Da pa bi terasa bila uporabna ne glede na letni čas in vreme – tudi, ko pada dež, sneg ali pa sije močno sonce, je pametno razmisliti o njeni nadgradnji. Z nadstreškom boste rešili vse te težave in si zagotovili funkcionalen prostor skozi vso leto. 

 

 

In zimski meseci, ki so še pred nami, so kot nalašč za načrtovanje sanjskega nadstreška na vaši terasi. Le-ta ima trojno vlogo:

 

  1. Večje udobje zunanjega bivanja in večja uporabnost površine

Nadstrešek še posebej prav pride v vročih poletnih dneh, ko se na nebu v samo nekaj minutah zberejo temni oblaki. Če imate nadstrešek, boste lahko druženje, ne glede na vreme, brezskrbno nadaljevali zunaj na prostem. Prav tako boste zaščiteni pred močnimi UV žarki. Dodatno pa lahko teraso na nadstrešku nadgradite in jo na primer zaprete z ene strani, ter se tako zaščitite še pred vetrom.

 

  • Zaščita

Naloga nadstreška je, da poskrbi za zaščito tega, kar se nahaja pod njim – vrtna garnitura, žar, gugalnik … Posledično pa poskrbi tudi za daljšo življenjsko dobo same terase, saj jo ščiti pred različnimi vremenskimi vplivi. Tako bo vaša terasa, četudi je izdelana iz bolj občutljivih materialov, dlje časa obdržala prvotni izgled.

 

  • Estetska vloga

Lepo izdelan nadstrešek je lahko odlična estetska pridobitev. Ne samo za teraso, ampak za objekt in okolico nasploh. Pri tem je potrebno biti pazljiv, da se izbrani elementi lepo dopolnjujejo z ostalimi, že obstoječimi, zato je temu potrebno nameniti posebno pozornost. Najbolje je, da se načrtovanje nadstreška vključi že v proces projektiranja objekta. V vsakem primeru pa se lahko to naredi tudi kasneje. Pri pokrivanju nadstreška na terasah se naše stranke najpogosteje odločajo za steklo – zaradi vizualne podobe in dejstva, da tovrstna kritina zagotavlja zadostno količino svetlobe obenem pa je dolgo obstojno. Tukaj je potrebno omeniti še, da je možnost tudi, da je streha pokrita s lepljenim steklom, vendar to samo po sebi nima UV zaščite. V kolikor se odločite za lepljeno steklo, se vmes namesti folija, ki poskrbi, da UV žarki ne morejo do vas.

 

Ključne stvari, na katere bodite pozorni pri izbiri nadstreška za teraso

 

  • Izbira uporabe materiala je zagotovo ena izmed pomembnejših odločitev. Materiali, ki jih uporabljamo v podjetju M-Kaiser veljajo za sodobne in so pravi estetski dodatek objektu. Pri nas lahko izbirate med lesom, jeklom in aluminijem.
  • Kritina ni pomembna samo za ohranjanje trajnosti nadstreška, njena primarna naloga je varovanje tistega, kar se nahaja pod njim pred različnimi vremenskimi vplivi. Priporočamo steklo, polikarbonatne plošče, pločevino ali PVC in EPDM folije.

 

Nadstrešek na terasi pa lahko tudi zasteklite. Več o tem si preberite TUKAJ.

 

Dodatne informacije in galerijo si lahko ogledate TUKAJ.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja