Uživanje na terasi – zasteklitev nadstreška

Zasteklitev nadstreška na terasi

Nadstrešek na terasi. Želja vsakega, ki ima doma košček zelenice ali drugega uporabnega prostora. Zastekljen nadstrešek na terasi? No, to je pa čisto druga zgodba.
Takšna, ki nam dovoli spomine pisati skozi vso leto, ne glede na vremenske razmere, letni čas ali temperature.

 

Predno podrobneje pogledamo kako poteka sama zasteklitev, vam naj predstavimo samo nekaj prednosti, ki jih prinašajo zastekljeni nadstreški:

  1. Rešitev je bistveno ugodnejša kot zimski vrt.
  2. Ponuja možnost uživanja v naravi skozi vso leto, ne glede na letni čas.
  3. Lahko postane odličen družabni prostor za preživljanje prostega časa.
  4. Narejeni so iz visoko kakovostnih materialov.

 

Ne samo, da boste z zastekljenim nadstreškom, kot rečeno, dobili dodaten prostor, ki vas bo ščitil pred različnimi vremenskimi vplivi, pod njim boste lahko uživali skozi vso leto, ne glede na letni čas in temperature. Tudi takrat, ko bo uživanje na vrtu samo po sebi sicer prehladno. Je pa na tem mestu potrebno opozoriti, da takšen prostor ni izolativen. Za piko na i vam bo takšen prostor nudil brezhiben pogled, domu pa dal eleganten videz.

 

Popolna zasteklitev

Pri zasteklitvi nadstreška uporabljamo lepljeno steklo debeline 8 ali 10 mm, kar dodatno prispeva k varnosti. Ker se zavedamo, da je vsak nadstrešek po svoje unikaten, je takšna tudi njegova zasteklitev. Možnosti je namreč ogromno. Lahko se odločite za zasteklitev celotnega nadstreška in kombinacijo fiksnih ter drsnih sten, ali pa so vse fiksne z le enimi vrati, ki se odpirajo. Uporabljamo preprost drsni sistem, sestavljen iz profilov, nerjavečih delov ter zgornjega in spodnjega dela podlage, paneli (posamezna stekla) pa so med seboj ločeni in se prilegajo drug drugemu. Še nekaj prednosti našega unikatnega drsnega sistema:

    • Preprečuje vstop insektov.
    • Poveča vaš bivalni prostor.
    • Hitra postavitev.

 

Delna zasteklitev

V kolikor vam popolna zasteklitev nadstreška ne odgovarja, se lahko vedno odločite za delno. Cilj takšne zasteklitve je, da prepreči dež, močan veter ali radovedne poglede, zaradi česar se običajno zastekli tista stran, ki je najbolj kritična. Tako ne boste pridobili samo dodatne elegance, temveč tudi funkcionalnost.

 

Barva

Konstrukcija nadstreška, ki je zastekljen, je lahko različnih barv. Takšni nadstreški so običajno aluminijasti kar pomeni, da lahko barvo izberemo glede na RAL lestvico, ki ponuja zares širok spekter. Najpogosteje se stranke sicer odločajo za antracitno sivo barvo.

 

Kritina

Tudi kritina je lahko zelo raznolika. Običajno takšne nadstreške pokrijemo s kakovostnim steklom. dodatno senčenje v obliki markize, baldahina ali plisejev. Tako preprečimo sončnim žarkom direktni vstop in pregrevanje.

 

Če vas zanima, kako izgledajo takšni nadstreški potem vabljeni, da si ogledate našo galerijo in morda dobite kakšno idejo za svoj vrt!

Oglejte si galerijo naših nadstreškov  Galerija nadstreškov


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja