Konzolni nadstreški – popestritev okolice ali nadgradnja objekta?

Gradite ali obnavljate hišo?

Potem je zdaj pravi trenutek, da vas spomnimo na nadstrešek, saj ga je najbolj smiselno načrtovati ko ste v fazi gradnje. Če ste pri prenovi, pa tudi ne bo težav, saj ga bomo z veseljem prilagodili že obstoječim objektom, vključno z vsemi posebnostmi in značilnostmi, saj na to gledamo kot izziv in upamo, da tudi vi.
V prvi vrsti se vas vse več odloča za nadstreške, zaradi same funkcionalnosti in konzolni nadstreški to zagotovo so.

KAJ JE KONZOLA?

Konzola v francoskem jeziku pomeni podporo ali nosilec, v arhitekturnem in gradbeniškem jeziku pa konstrukcijski element, ki je na eni strani vpet v zid ali steber, na drugi strani pa prosto visi. Služi za pritrditev in nošenje delov zgradbe, kot je recimo balkon ali obok.
Konzole so lahko lesene, kamnite, jeklene, armiranobetonske ali nosilci. Kot zanimivost naj vam povemo, da so značilne za kitajsko in japonsko arhitekturo, kjer je konzola dekorativni nosilec strešne konstrukcije. Ker se konzole v tovarnah, industrijskih objektih in nekaterih višjih stavbah uporabljajo za nošnjo bremen na stebrih in zidovih je bolj pomembna funkcionalnost, kot pa oblika.
Pri podjetju M-Kaiser se zavedamo, da je vam poleg funkcionalnosti še kako pomembna oblika, smo se potrudili, da imamo na zalogi konzolne nadstreške za vsak okus, oziroma ga po vašem okusu naredimo.

KONZOLNI NADSTREŠEK

Trenutno so ti nadstreški zelo priljubljeni, zaradi svojih številnih prednosti:

– Nudijo lep, zanimiv in sodoben videz, ki ga lahko sami nadgradite.
– Enostavno in udobno parkiranje, saj nima motečih stranskih stebrov, kar je velik plus, če gre še za prostorsko stisko.
– Konzolni nadstreški imajo veliko, močno in zelo kvalitetno konstrukcijo.

Nudijo vso potrebno zaščito, ki si jo želite za svoje premoženje.

Gradbeni poseg pri postavitvi konzolnega nadstreška terja nekaj potrpljenja, ker je potrebno dobro in kvalitetno pripraviti temelje, kjer se bo postavila konstrukcija za konzolni nadstrešek, saj bo breme celotnega nadstreška na eni sami strani, a to je naše delo in lahko nam ga popolnoma zaupate.

Naš sodelavec Bojan Kaisersberger svetuje, da razmišljate o morebitni postavitvi nadstreška že prej. Najbolje se je tega lotiti, ko okolica še ni urejena, tlakovci še niso položeni, fasada še ni zaključena, ker je dobro izdelati pasovne betonske temelje, odvisno od izbire nadstreška. Preden se lotite fasade, razmislite še o vgradnji konzol, na katere se nadstreški pritrdijo, da se minimalno zmanjša toplotni most.mTako se vam ne bo potrebno obremenjevati z dodatnimi izkopi, posegi v fasado in stroškom, ki jih ti posegi prinesejo.
Konzolni ali enostransko vpeti nadstreški potrebujejo večje betonske temelje z močnejšo železno armaturo, kot tisti, ki stojijo na treh, štirih ali več stebrih.

Sicer smo vam pa pri podjetju M-Kaiser vedno na voljo za svetovanje in izvedbo nadstreškov, zato nas kontaktirajte na 040/ 89 56 56 ali pišite na info@m-kaiser.si


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja