Primerjava različnih materialov konstrukcij nadstreškov med seboj.

Materiali nadstreškov za terase

Če smo prejšnjič govorili o različnih vrstah kritine za nadstreške, se bomo danes posvetili materialom konstrukcije, na katere to kritino tudi položimo. Kot vemo, je uporaba nadstreškov zelo vsestranska, kar dokazujejo raznoliki načini njihove uporabe. Ravno tako vsestranski pa je njihov namen. Najpogosteje in v prvi vrsti se ljudje zanje odločajo iz razloga, da z njimi zavarujejo tisto, kar se nahaja pod njimi, veljajo pa tudi za estetski element. Pod nadstreški največkrat najdemo avtomobile, so pa odlični tudi za dopolnitev teras, vrtov, pogosto jih najdemo nad vhodi ter bazeni.

Niso pa raznoliki samo nameni uporabe nadstreškov. Nadstreški se namreč med seboj razlikujejo tudi v materialih, iz katerih je izdelana konstrukcija. V nadaljevanju bomo pobližje pogledali vsakega posebej.

Aluminijasti nadstreški

Aluminijasti nadstreški se najpogosteje uporabljajo za zaščito terase ali bazena. Narejeni so iz sistema visoko kakovostnih aluminijastih profilov. Vsi uporabljeni materiali so vremensko odporni, odlikujejo pa jih tudi kvalitetna izdelava, sestavljivost ter prilagodljivost elementov. Zagotovo pa med prednosti aluminijastih nadstreškov štejemo še odlično razmerje med ceno in kakovostjo, visoko obstojnost glede na vremenske razmerje, prav tako dejstvo, da vzdrževanje skorajda ni potrebno. Življenjska doba aluminijastih nadstreškov je dolga. Streha nadstreška, ki ima aluminijasto konstrukcijo, je običajno izvedena med 5 in 30 stopinjami in prenese obremenitve do 220 kg/m2. Demontaža nadstreška je zaradi manjše teže materiala enostavna in hitra, kar pomeni, da se ga lahko kadarkoli preseli na drugo lokacijo.

Jekleni nadstreški

Jekleni nadstreški so narejeni iz visoko kakovostnega jekla, ki ga pred rjavenjem zaščitimo s procesom vročega cinkanja, po želji stranke pa še dodatno zaščitimo in olepšamo s postopkom prašnega barvanja. Prednost prašnega barvanja je ta, da gre za dolgo obstojno barvo, ki se ne kruši in je v samem procesu zapečena v peči na 200 stopinjah Celzija. Jekleni nadstreški so sodobnih in elegantnih oblik in zagotavljajo maksimalno funkcionalnost. Zaradi uporabe visokokakovostnih materialov vzdrževanje tako rekoč ni potrebno, razmerje med ceno in kakovostjo pa je zelo dobro.

Leseni nadstreški

Visoko kakovosten lepljen smrekov les pa je osnova za lesene nadstreške. Z lepljenim lesom se izognemo razpokam, ki sicer nastanejo pri rezanem lesu, obenem pa lepo zaokrožijo videz, saj delujejo naravno in tradicionalno, poleg tega pa veljajo za okolju prijazne. Ker je lesena konstrukcija zaščitena z impregnacijskim premazom in UV odpornim lakom, veljajo tovrstni nadstreški za visoko obstojne, ko govorimo o različnih vremenskih vplivih. Leseni nadstreški so dobri tudi z vidika, da je njihova izdelava preprosta in hitra, enako velja za postavitev. Razlog za to je ta, da je obdelava lesa veliko lažja. Prav tako pa so, ko govorimo o oblikovanju, tovrstni nadstreški bolj prilagodljivi. Res pa je, da imajo leseni nadstreški v primerjavi s prej omenjenima krajšo življenjsko dobo. Lahko pa jo, z izbiro kakovostnega lesa in dodatno občasno zaščito z barvanjem, primerno podaljšamo.

Vsekakor pa morate, preden se odločite za katerega izmed nadstreškov, vedeti, za kaj ga želite uporabljati, kakšen bo njegov namen. Glede na vaše potrebe in želje bomo v podjetju M-Kaiser za vas našli najbolj optimalno rešitev.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja