Vrste materialov za vaš nadstrešek

M-Kaiser ponudba nadstreškov za terase

Nadstreške si v prvi vrsti omislimo zato, da z njimi nekaj zaščitimo, zato je tudi izbira njihovega materiala ključnega pomena.

Različni materiali, različne želje

Pri nas vam nudimo tri vrste najbolj zanesljivih in priljubljenih materialov. To so jeklo, les in aluminij. Vsak od njih ima svoje prednosti in tudi nekaj slabosti. Če bi obstajal material, ki bi svoje delo opravil popolno, bi ga zdaj imeli že vsi, tako pa se je med temi tremi treba odločiti na podlagi vaših potreb in želja. Na koncu običajno odločijo še dejavniki, kot so cena, prostor, obstoječa arhitektura, ki se ji prilagodimo ter videz.

“Les je lep« … ni pa večen”

Znan slogan Belinke, ki je še kako resničen. Les ni le lep, je tudi prijeten in naraven material, ki vizualno spočije naše oko in daje občutek domačnosti. Estetsko gledano velja za odlično rešitev, če se le sklada z vašo okolico. Lesene nadstreške vam naša ekipa izdela in oblikuje po meri, več lahko preverite TUKAJ. Za vas bomo vselej izbrali najboljšo vrsto lesa, saj mora le-ta biti odporen in zaščiten pred vodo, vlago, temperaturnimi razlikami, UV žarki in vsemi možnimi biološkimi dejavniki. Za lesen nadstrešek uporabljamo lepljen oziroma konstrukcijski les, katerega prednost je ta, da ne poka oziroma da so razpoke resnično minimalne. Bo pa moral čez nekaj let ta vaš čudoviti leseni nadstrešek pobožati čopič, namočen v premaz. Kar se tiče večnosti – lesene konstrukcije je resnično najbolje postavljati tam, kjer je že narava poskrbela za zavetrje in senčno stran.

Jeklene konstrukcije

Jeklo po pozitivnih lastnostih prehiti les. Morda je videz tisti, ki vas ali vaše partnerke ne bo najbolj prepričal, bosta pa zagotovo odtehtala kakovost in preprostost vzdrževanja. Jekleni nadstreški so v večini primerov veliko boljša ideja kot leseni. Gre namreč za vsestranski in zelo kakovosten material, ki ima vse pluse, tam kjer ima les svoje minuse. Pri jeklenem nadstrešku si lahko privoščite vse, saj bo glede na trajnost zagotovo zdržal več kot 30 let. Morda si boste zaželeli le druge oblike, trenutno pa vam pri nas nudimo največ različnih verzij nadstreškov prav v stilu jekla. Več TUKAJ.

Prilagodljivost in nosilnost tukaj nista težava. Postavitev traja nekaj ur, saj elemente pripeljemo na lokacijo in jih, kot sestavljanko, »zložimo« skupaj. Ja, to pomeni, da jih lahko kadarkoli razstavimo, postavimo drugje ali vkomponiramo druge elemente in tako spremenimo videz, velikost, funkcijo … Možnosti je veliko. V procesu obdelave jeklo vroče cinkamo, zaradi česar ne rjavi, vzdrževanje pa tako rekoč ni potrebno. Barvni spekter je neomejen, tako da se bo gotovo našel odtenek, ki se bo zlil z vašo okolico.

Aluminij

Aluminijasti nadstreški za terase so narejeni iz sistema visoko kakovostnih aluminijastih profilov, tako da je tisto, kar se nahaja pod njimi, pred vremenskimi vplivi primerno zavarovano vso leto. Je pa aluminij primernejši za nadstreške manjših dimenzij, saj dopušča manjše razpone, kot nekateri drugi materiali. Gre za odlično razmerje med ceno in kakovostjo. Vzdrževanje ni potrebno. Različne tipe M-Kaiser aluminijastih nadstreškov najdete TUKAJ.

Težka odločitev?

Res je. Vsak material in svoje pluse in minuse. Nekaterim so funkcionalnost, trajnost, vzdržljivost pomembnejša kot zunanji izgled.

Za lažjo odločitev smo tukaj mi, podjetje M-Kaiser z dolgoletno tradicijo in izkušnjami. Prilagodimo se vašim željam, obstoječim konstrukcijam, ki jih vašo željo pripeljemo do popolnosti. Vi si samo vzemite čas za razmislek, da pridete do zaključka kaj vam najbolj ustreza. Za vsa vprašanja in dvome pa so vam na voljo naši strokovnjaki.

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja