Dimenzije

Terasni nadstreški so izdelani glede na prostor in na želje ter potrebe stranke, zato jih je mogoče dobaviti v najrazličnejših dimenzijah.

Tehnični list nadstreškov M-KaiserPrenesi tehnični list

Po meri

Jeklena konstrukcija

Konstrukcija sodobnega nadstreška za avtomobile in terase je lahko narejena iz različnih materialov. Stranke se najpogosteje odločajo za nadstreške iz aluminija, priljubljena materiala pa sta tudi jeklo in les. Kakšen material izbrati je odvisno predvsem od želj in zahtev, ki jih ima stranka ter od okolja, v katerega ga bomo postavili.

Kritina

Kritina velja za enega ključnih elementov, ko govorimo o trajnosti nadstreška. Poznamo jih več vrst, njena najpomembnejša funkcija pa je, da varuje pred vremenskimi vplivi tisto, kar se nahaja pod njo. Iz tega razloga mora biti tudi dovolj odporna in kakovostna. Pri njeni izbiri je potrebno upoštevati tudi naklon nadkritja in same konstrukcije, obenem pa je dobro, da je takšna, da prepušča dovolj svetlobe. Priporočamo vam naslednje:

Steklo Polikarbonat
Pločevina PVC in EPDM

Nadstreški v različnih barvah

Barve

Barvo aluminijastih in jeklenih nadstreškov lahko izberemo glede na RAL lestvico, ki ponuja širok spekter barv različnih odtenkov. Pri lesenih nadstreških za avtomobile in terase pa lahko izbiramo barve po barvni karti Sigma Coatings. Prav tako so leseni nadstreški dodatno zaščiteni z impregnacijskim premazom in UV odpornim lakom.

Opcija z zasteklitvijo

Za večje udobje in bolj eleganten videz priporočamo tudi zasteklitev terase. Na takšen način boste pridobili prostor, v katerem bose lahko uživali v vseh letnih časih in prostor, ki vas bo ščitil pred različnimi vremenskimi vplivi, prav tako pa vam bo nudil brezhiben pogled. Pri zasteklitvi uporabljamo steklo debelne 8 – 10 mm, se je pa potrebno zavedati, da takšen prostor ni izolativen in zgolj velja za vmesno in boljšo rešitev, kot je zimski vrt.